Opbevaring

Gennemtænkt opbevaring, skuffer eller skabe

Indkøb til en hel uge eller længere, bestik, tallerkner, glas, fade, gryder, kogeredskaber, apparater… det er ikke altid man er klar over, hvor meget skabsplads man egentlig har brug for. For at alt kan få sin rette plads, kræver det rigelig skabsplads og det skal overvejes inden køkkenkøbet.

Den perfekte indretning af skabene og den konsekvente tildeling af skabsplads til de enkelte arbejdsområder baner vejen for gnidningsløse arbejdsgange. Ved individuel køkkenplanlægning bliver alle skabspladsreserverne fuldt udnyttet. Moderne beslagsteknik i under-, over- og højskabe giver en god oversigt over indholdet i skabet og gør at man hurtigt og bekvemt kan komme til levnedsmidler, service, bestik, gryder, pander og småapparater.

Vidste du at

Køkken24 er totalleverandør af køkkener, hvidevarer, bordplader, tilbehør m.m.
Herudover leverer vi selv køkkenet til din adresse samt forestår koordineringen af montagen. Dette kalder vi “All in One” hvilket betyder at du kun behøver at indgå aftale med os, så klarer vi resten.

Alt lige ved hånden, teknikken tæller

Den høje tekniske standard i de moderne indbygningskøkkener kan ses ud fra de mange ny- og videreudviklinger indenfor skabsindretninger. Især indenfor underskabe tilbyder fabrikanterne en næsten ubegrænset mangfoldighed på indretningsmuligheder.
Underskabe tilbydes – alt efter fabrikant – i bredder fra 15 til 120 cm og i dybder på 50, 60 og 75 cm. Så kan man vælge nøjagtigt efter det personlige behov og hver centimeter i køkkenet kan udnyttes optimalt.
Skabene opfylder samtidig de største krav til betjeningskomforten. Enkle køkken program mer har skabe med drejelåger og flytbare hylder. Meget mere behagelig og lettere tilgængelig er frontudtræk på skjulte skinnesystemer. Med denne udtræksteknik, som også skåner ryggen, får man et godt overblik over skabets indhold. Fuldt udtræk giver mulighed for hurtig adgang og godt overblik over hele skuffens dybde og man kan let og bekvemt nå selv den bagerste ende af skuffen. Man slipper for at bukke sig og ligge på knæ foran skabene.
Gennemtænkte indretningssystemer med individuelt tilpassede holdere sørger for den perfekte opbevaring af gryder, dåser eller flasker. Er alt sat på plads i skabet, lukkes skabet igen med et lille skubtakket være en indbygget automatik. Karruselskabe giver også hurtig adgang til alt indholdet i skabet. Denne klassiske hjørneløsning tilbydes med letglidende drejninger og selvlåsemekanismer.
Separate affaldssamlere er ikke til at komme uden om, når den miljøbevidste affaldssortering skal opdeles i genanvendelige stoffer og kompoststoffer.
Raffinerede bestikindsatse udnytter pladsen bedre og sørger for orden i skufferne. De er lette at rengøre og med to niveauer er det let at finde det rigtige køkkenværktøj.
Ikke kun bestik men også andre ting, som let samler støv, som krydderiglas, opøseskeer, piskeris m.m. kan anbringes i passende indsatse.
Næsten alle køkkener har uudnyttede pladsreserver, for underskabenes sokkelområde bliver næsten altid lukket af med en liste. (En undersøgelse viste, at 66 % af brugerne ønskede mere skabsplads i køkkenet).
Praktiske sokkelskuffer udnytter dette område. Bageplader, pander og grillredskaber kan uden problemer opbevares i disse skuffer.
Også usædvanlige underskabsvarianter som magic corner, runde skabe med overskuelige drejekarrussel og en bordplade giver ved siden af de praktiske fordele et meget interessant præg på den nye køkkenarkitektur.
Der er virkelig uanede muligheder!

Indvendig kapacitet, plads til det hele

For at få plads i skabet til et gennemsnitligt ugentligt storindkøb bliver man nødt til at kende højskabets volumen. Men de tider er forbi, hvor indkøbene bare blev stablet ind på hylder – meget uoverskueligt og næsten ikke til at komme til. Med raffinerede dreje- og svingemekanismer bliver den eksisterende skabskapacitet optimal udnyttet og overblikket bevares.
Højskabene bliver brugt til porcelæn eller rengøringsmidler, til indbygningsskabe til køle- og fryseskabe, bageovne og frem for alt til kolonialvarer. Skabe til kolonialvarer er for det meste udstyrede med dreje- og svingbare hylder og kan derfor udnyttes i deres fulde dybde. Hvor meget der er plads til i et skab afhænger af skabets inddeling. Til ethvert formål findes der et perfekt skab, hvis indretning er gennemtænkt i mindste detalje og som udnytter skabskapaciteten optimalt.
Kurve og hylder kan placeres i flere forskellige niveauer og de kan trækkes ud en efter en, eller flyttes til siden. På den måde får man et godt overblik over de bageste skabsområder og det bliver lettere at komme til.
Fra apotekerindretninger kender man de smalle højskabe med frontudtræk, hvor man så kan komme til fra begge sider. Denne skabstype bliver da også oftere
og oftere monteret i køkkener på grund af det gode overblik og den lette adgang. Disse udtræksskabe glider næsten lydløst og fungerer perfekt.

Alsidig udnyttelse skaber mere plads

Overskabene er på en og samme tid både smukke og praktiske. Kreativ planlægning integrerer de mange skabstyper i forskellige omgivelser. Smag og stil forbinder harmonisk køkkenarkitektur med praktiske løsninger.
Overskabe og hængeskabe findes i mange varianter hos enhver køkkenmøbelfabrikant. Ud over standardformer tilbyder fabrikanterne et hav af specialløsninger til praktisk taget enhver rumindretning, til høje eller lave køkkener, til 135 graders hjørner eller til murfremspring. En møblering helt til loftet kan realiseres lige så let som en mere afslappet arkitektur med reoler.
På skabe med foldelåger er fronten delt lodret i bredden. Åbne låger går derfor kun halvt så langt ud i rummet som normale låger og forbedrer på den måde bevægelsesfriheden f.eks. ved vaskeområdet.
For at få mere plads ved køkkenvasken bliver der her opsat lavere overskabe. Praktiske overskabe er dem, der er forsynet med en jalousilåger. Jalousien forsvinder ved åbning af skabet og giver således uhindret adgang til skabet. Det forbedrer også sikkerheden i køkkenet, da der ikke er nogen åbne låger.
I jalousihængeskabe er elektriske småapparater og tilbehør godt opbevaret. Det giver en god håndtering af disse apparater, da de bliver sluttet til direkte i skabet. Med farvede jalousier kan der i dag skabes helt specielle effekter.

Smukke møbler beriger køkkenarkitekturen

Det moderne køkken rykker ud fra væggen og inddeles i moduler og enkeltmøbler. Enkeltskabe giver nye indretningsmuligheder og beriger køkkenarkitekturen.
Den nye køkken arkitektur er let at ændre. Skabene kan stå ud fra væggen eller inde i rummet eller kombineres med andre møbler. Små funktionsenheder er meget fleksible, alsidige og mobile. Elementer som, er uafhængige af hinanden betyder, at flere moduler kan integreres.
Forudsætninger for en god kommunikation i køkkenet kan skabes med nye indretningselementer som f.eks. arbejdsområder i midten af rummet, som er tilgængelig fra tre sider.
Gennem kombination af forskellige elementer (de nye enkeltelementer kan også placeres i spisestuen eller opholdsstuen) er der et utal af variationsmuligheder og mange individuelle indretningsalternativer, som giver ethvert køkken dets egen stil og atmosfære.
Der er ingen grænser for kreativiteten. En vitrineløsning kan sammensættes af forskellige skabselementer. En rumdeling af opholdsstuen realiseres harmonisk med glasskabe, og stilrene enkeltskabe kan også fint tilpasses opholdsstuen.

Perfekt indeni? Det ved du først når du bruger det

Ved første øjekast ser mange køkkener lige smukke ud, men en smuk møbelfront alene kan ikke afgøre køkkenets kvalitet. Hvad køkkenet virkelig duer til og om det smukke ydre holder, hvad det lover, finder man først ud af ved den daglige brug. Undersøg derfor alle køkkenets detaljer nøje og læg ikke kun vægt på prisen, før du beslutter dig for at købe.
Forskellige attester og certifikater giver de første pålidelige oplysninger. RAL-Testat fra Gütergemeinschaft Möbel e.v. attesterer omfattende kvalitetstest foretaget i et neutralt institut. GS-symbolet står for “afprøvet sikkerhed”. Skuffer og udtræk udsættes for lidt af hvert. Efter årelange belastninger med den tilladte totalvægt på 30 kg, skal de glide let og forblive stabile.
Et andet vigtigt kvalitetstegn er hængslerne.
Fabrikanterne foretager en belastningstest, hvor hængslerne bevæges frem og tilbage i op til 100.000 gange. Bortset fra de mange tusinde bevægelser, som hængslerne udsættes for i løbet af køkkenmøblets levetid, skal de også stå uventede prøvelser igennem, som f.eks. når lågen bliver udsat for tryk.
I dag bliver der i gode køkkener monteret tredimensionale, justerbare hængsler af metal. Det giver en let justering, gør lågerne selvlukkende og giver en åbningsvinkel, som er større end 90 grader. Det betyder mere bevægelsesfrihed, når man skal sætte noget ind eller tage noget ud af skabene – især ved overskabene – og det giver en bedre betjeningskomfort.
Med disse hængsler er lågerne lette at montere og afmontere – ja nogen gange kan de sågar afmonteres helt uden brug af værktøj. Det bliver de, som gerne vil gøre køkkenet ordentligt rent eller de, som gerne vil beskytte lågerne under flytning, hurtigt meget begejstret for.

Altid i bordhøjde – den ergonomiske højde

Kun et ergonomisk rigtigt planlagt køkken giver en behagelig og dermed på længere sigt en sund arbejdsplads. Derfor tager moderne køkkenplanlægning hensyn til de videnskabelige erfaringer indenfor den optimale tilpasning af apparater og indretninger.
En ergonomisk køkkenplanlægning er i allerhøjeste grad tilpasset brugeren og brugerens behov og giver arbejdsforhold, som skåner ryggen, betjeningskomfort, bekvemmeligheder og sikkerhed.
Ganske enkelt fordi køkkenindretninger, der ikke er ergonomiske kan føre til smertefulde ryglidelser. Det har en undersøgelse vist, som blev foretaget af den tekniske højskole Darmstadt i Tyskland. Hovedproblemet er arbejdshøjden, som ikke passer til kropshøjden. Allerede en rygbøjning forover på mere end 20 grader fører til diskusbelastninger.
I forbindelse med arbejdet i køkkenet råder ergonomforskerne til hyppigt skift af arbejdsstillinger. Derudover anbefaler de en arbejdsplads, hvor man kan sidde og forskellige arbejdshøjder til de forskellige gøremål.
Moderne koncepter (højdevarianter mellem 80 og 110 cm) tilbyder den nødvendige fleksibilitet. F.eks. kan vaskeområdet leveres, så det er indtil 15 cm højere end den almindelige arbejdshøjde. Ved komfuret bestemmes arbejdshøjden af overkanten på gryderne, og derfor skal bordpladen kunne sænkes i stedet for. Sådan bliver det daglige arbejde gjort lettere og samtidig bliver det lidt stive køkken mere afslappet. Ergonomforskere anbefaler udtræk i stedet for hylder til den indvendige indretning af skabene. Et funktionelt og ergonomisk indbygningskøkken begynder ved ca. ti skuffer og udtræk. Så er man sikker på en god oversigt og en bekvem tilgang og man skal ikke bukke sig så dybt og så længe. Ergonomisk set kan indbyggede ovne og udtræksskabe i syns- og arbejdshøjde kun anbefales. Tunge genstande skal altid opbevares under skulderhøjde i højskabe, ellers bliver rygbelastningen for stor, når de skal tages ud.
Fabrikanterne af indbygningskøkkener og elektriske apparater tilbyder flere og flere elementer, som muliggør et ergonomisk arbejde. Der findes koge- og arbejdspladser samt køkkenvaske, som med et enkelt tryk på en knap kan justeres op eller ned, så den individuelle arbejdshøjde kan indstilles. Udover ovne og køleskabe kan der nu også monteres opvaskemaskiner i arbejdshøjde og kogeplader med kogezoner anbragt ved siden af hinanden er meget sikre og komfortable.