Håndværkerfradrag

Tilskud til arbejdslønnen ved nyt køkken, bordplader m.m.

Regeringens vækstplan Bolig-Job-Ordningen blev tidligere i år genindført. Det betyder at du kan få skattefradrag for faktiske håndværkerudgifter. Skattefradrag kan bruges til og med slutningen af 2014.

Hvem kan drage fordel af fradraget?
Skattefradraget er for private og omhandler al arbejdsløn udført på både ejerbolig samt lejebolig, herunder også arbejder udført på fritids og sommerhuse. Alle personer over 18 år kan benytte et maximalt fradrag på kr. 15.000,- pr. år pr. person. Bemærk at ordningen også gælder for ægtefælle og hjemmeboende børn over 18 år.

Hvad kan fradraget bruges til?
Du kan fradrage på følgende udgifter: Arbejdsløn (inkl. moms), herunder renovering eller udskiftning af køkken, bad, bryggers eller garderobe. ligesom gulvarbejde, maler, installation eller forbedring af ventilation, reparation eller udskiftning/reperation af afløbs- eller vandinstallationer, reperation eller udskiftning af el-installationer. Man kan ikke opnå fradrag for arbejdsløn på nybyggeri/ tilbygning.

Hvordan bruger man fradraget?
Fradraget gives som et ligningsmæssigt fradrag på selvangivelsen, hvor den reelee skatteværdi er på ca 33%. Et ægtepar, der tilsammen bruger det maksimale fradrag på kr. 30.000,- her vil den reelle skattebesparelse være på ca. kr. 10.000,-.

For at fradraget kan fratrækkes på selvangivelsen, skal arbejdet være udført af en momsregistreret virksomhed. På faktura fra virksomheden skal dennes CVR nummer være på, fakturanummer og specifikation af den del af prisen, der angår arbejdsløn og fakturaen skal selvfølgelig være udstedt indenfor perioden hvor du kan fratrække beløbet.

Indberetning til SKAT!
Du er forpligtet til selv at indberette de fradragsberettigede udgifter til SKAT. Dette gøres via SKATs hjemmeside. Fakturaer skal indberettes i samme skatteår, som de er blevet betalt. Når udgifterne er indberettet, kommer pengene til udbetaling, når årsopgørelsen for fradragsåret udsendes. Du kan også ændre forskudsopgørelsen for det år, hvori betalingen sker. Så fald vil skattelettelsen mærkes på pengepungen med det samme via et højere fradrag og/ eller en lavere trækprocent.