Europas største køkkenfabrikker i et koncept

Med inspiration i det tyske, samles de allerstørste køkkenfabrikker i et koncept i Danmark.
Det er velkendt at Tyskland indenfor køkkenområdet har ekstrem hård konkurrence med meget lave priser, lige fra håndvasken over hvidevarer til hele køkkener.

Multikøkkener arbejder på de sidste detaljer, som smelter store tyske indkøbsforeninger sammen med producenter indenfor køkkener, bordplader, hvidevarer og tilbehør, med et bredt udbud til de danske privatforbrugere, men også de mindre danske håndværkere som trænger til at være konkurrencedygtige på almindelige handelsvarer og samtidig have muligheder for montageopgaver fra vore kunder, alternativt at kunne gennemføre en hel køkkenhandel.

Der skal bruges billeder til den danske markedsføring, hvorfor der udbydes 60 referencekøkkener til halv pris, det kalder vi noget for noget, du kan ansøge om et referencekøkken her – klik her

Danmark har for mange køkkenbutikker. Kig bare mod Flensburg, en by med 150.000 indbyggere, her er der kun 3 større køkkenbutikker.
Hvor er forskellen? I Tyskland har en butik mange flere køkkenmærker i samme butik og vigtigst af alt er, at i Tyskland ejes køkkenbutikkerne af indehaverne uden Franchise, som vi kender det fra Danmark, de er tilknyttet store indkøbsforeninger, som vi heller ikke kender i Danmark

I de tyske køkkenbutikker indbydes køkkenfabrikkerne af køkkenbutikkerne, det betyder at op mod 30 køkkenfabrikker kæmper om køkkenbutikkens udstillingsarealer og det kan ses på indkøbspriserne, som så igen afspejler sig i salgspriserne, servicen og vilkårene.

I Danmark er mange køkkenbutikkerne opbygget på Franchisekoncepter, som er udviklet af køkkenfabrikkerne og udbudt(læs solgt) til en der vil prøve lykken med en køkkenbutik, mod betaling selvfølgelig – det betyder at alt er tilrettelagt og alle beregninger peger i retningen af at fabrikkerne tjener penge, mens køkkenbutikkerne står med tomme lommer, selvom køkkenbutikkerne har påtaget sig de store omkostninger; Lokaleleje, udstillingskøkkener, indretning, biler, konsulenter osv.

Det er ligeledes en kendt hemmelighed, at køkkenfabrikkerne får udbetalt store årsbonusser af det salg som deres franchisebutikker har solgt af bordplader, hvidevarer, tilbehør m.v.
Køkkenbutikkerne har i deres Franchisekontrakter skrevet under på at de skal følge fabrikkernes udstukne regler omkring hvilke samhandelspartnere de skal benytte, hvorfor det ikke er sjældent at køkkenbutikkerne ikke kan hamle op med netbutikkerne på hvidvarer, bordplader og tilbehør, da køkkenfabrikkerne ikke usædvanligvis henter over 20% på det salg som deres franchisebutikker har langet henover disken.

Strukturen med at køkkenfabrikkerne ejer rettighederne til køkkenbutikkerne, gør at de store udenlandske køkkenfabrikker ikke kan etablere sig i Skandinavien, det er kun lykkedes en gang i 2006-2007, at en tysk fabrik var ved at etablere køkkenbutikker i Danmark, det endte med at svenske Nobia i  som bl.a. ejer HTH, Invita, Unoform, Marboldal, Sigdal m. fl., købte den tyske fabrik kompagniskab med hollandske Mannesmann i slutningen af 2008, for langt over 1 mia. kroner, udelukkende for at kunne lukke ned for den agressive ekspansionsplan for Skandinavien.

Det vil Multikøkkener gerne være med til at lave om på.

Multikøkkener arbejder i øjeblikket på fremtidens køkkenbutikker, som er noget anderledes og mere fremtidsorientret end dem du kender i dag - du vil se en sammensmeltning af onlinehandel både indenfor B2B samt B2C, køkkensalg med mindre fysiske showrooms faciliteter, mere Multimedia og færre udstillingskøkkener, men med rigeligt dokumenterende enkelte skabe , teknik, lågeprøver osv., du vil dog som kunde opleve det største udvalg du nogensinde har set, til priser uden konkurrence.

Køkkenkonsulenter bliver til rådgivere med overskud til kunderne, da opmålinger, køkkenplanlægning, indkøb osv. lægges i en central enhed, det betyder at du også kan komme i kontakt med rådgiveren når du har tid.
Du vil opleve, at du som kunde ikke bare er en sparegris der skal slagtes, men en kunde der skal have opfyldt sine behov, nemlig et nyt og funktionelt køkken til den bedste pris.

Noget af det nyskabende vi også medbringer er 3D live køkkener, hvor du i showrooms, kan gå gennem dit nye køkken i live 3D, har du ikke tid til at komme i et af showroomene, åbner vi op for at du kan sidde hjemme ved din computer og samtidig se køkkenplanlæggerens skærm live og tale med vedkommende.

Dette er kun et mindre udpluk at de tanker og ide’er som Multikøkkener vil omsætte i 2015 og 2016 med forskellige samarbejdspartnere, der som os tænker fremtidsorienteret, med fokus på at de faste omkostninger holdes på en relativt lavt niveau.